PITÄÄKÖ NE AMPUTOIDA? – JÄÄTYNEIDEN VARPAIDEN ANATOMIA

Lempiharrastukseni enduro sai taas aivan uusia ulottuvuuksia, kun sain olla mukana ammattikuskien harjoitusleirillä. Maaliskuussa ajettava perinteinen Päijänteen Ympäriajo on tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös MM-osakilpailu ja tehdaskuskien on tästä syystä käytävä etukäteen Suomessa harjoittelemassa. Valtaosalle ulkomaisista osanottajista lumi, jää ja kylmyys ovat uusia elementtejä, eikä esimerkiksi nastarenkailla ajamisesta ole lainkaan kokemusta.

Olin perjantaina lentokentällä vastassa kun hallitseva maailmanmestari Australian Matthew Phillips ja espanjalainen Lorenzo Santolino saapuivat Suomeen. Santolino oli 9 vuotta sitten ajanut talvikilpailun Ruotsissa, mutta Phillipsille tämä oli ensikosketus lumeen. Vaikka keli oli loskainen, oli autolle kävely jo oma jännitysnäytelmänsä liukkaalla parkkipaikalla.

Lauantaina aamulla starttasimme ensimmäiset harjoitukset jäisellä peltoradalla. Aika äkkiä kävi ilmi, että ammattilainen oppii nastarenkailla ajamisen niksit nopeasti ja vauhti nousi kierros kierrokselta. Siirtyminen vähälumisille metsäpoluille ei tuonut asiaan oleellista muutosta, vaan vauhti löytyi sielläkin varsin nopeasti. Ajaminen oli ehkä jopa ennakoitua helpompaa, mutta tunti tunnilta keskustelu kääntyi enemmän varpaisiin ja sormiin. Keli oli aivan täydellinen, sillä lämpötila oli aavistuksen plussan puolella ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Silti lauseet ”my fingers are freezing” ja ”I can´t feel my toes” alkoivat toistua.

”Tuolloin vasta tajusin, kuinka itsestään selvää esimerkiksi varpaiden paleleminen meille talvessa kasvaneille on.”

Sunnuntaina pääsimmekin sitten kokemaan Päijänne Ajon todellisen luonteen, kun ajopaikkana oli yksi kilpailun vaativimmista erikoiskokeista Lahdessa. Aamu alkoi erittäin sankassa räntäsateessa, joka pikkuhiljaa muuttui pelkäksi vedeksi. Lunta oli selvästi enemmän kuin ensimmäisenä päivänä ja reitti teknisesti vaativampaa. Nyt alkoi ajaminenkin tuntua paljon vaikeammalta ja sormet sekä varpaat olivat edelleen mukana keskustelussa. Tuolloin vasta tajusin, kuinka itsestään selvää esimerkiksi varpaiden paleleminen meille talvessa kasvaneille on. Aina niitä on palellut ja aina ne ovat lopulta sulaneet. Mutta ensikertalaisten suusta tuli huolestuneita kysymyksiä siitä, että jos varpaat ovat pitkään tunnottomat, onko ne mahdollisesti amputoitava? Tähän uskalsin sentään ilman pidempää lääketieteellistä koulutustakin vastata, että tätä huolta meillä ei ole. Annoin lopulta molemmille kuljettajille vedenpitävät sukat käyttöön, ja ilmeet kirkastuivat heti.

Kolmas ja samalla viimeinen harjoituspäivä sujui hiukan kuivemmissa olosuhteissa ja edellispäivien kokemuksen perusteella pukeutuminenkin alkoi jo olla keliin sopivaa. Ajoimme pimeän tuloon saakka, jonka jälkeen veinkin vieraat lentokentälle hotelliin. Matkalla kävimme läpi päivien antia ja hauska oli kuunnella kuinka valtavan monta eri huomiota ammatikseen moottoripyörällä ajava henkilö tekee muutaman päivän aikana. Pyörän säätäminen ja oikean ajotekniikan löytäminen talvikeliin ovat isoja asioita, mutta näihin tuntui löytyvän selvät sävelet. Lopulta keskustelu kääntyi taas kylmyyteen, jonka kanssa täytyisi pystyä sitten kuukauden päästä elämään ne pari päivää. Valoin kavereihin uskoa sanomalla, että löydämme kyllä parhaat mahdolliset varusteet ja kylmyys pysyy aisoissa, vaikka tiedän varsin hyvin että jossain kohtaa kilpailua molemmilla kuljettajalla on todella kylmä.

Kuluneet neljä päivää olivat myös itselleni kokemus, joka ei heti unohdu. Ehkä päällimmäisenä kaikesta jäi mieleen nöyrä asenne, jolla molemmat ammattiurheilijat suhtautuivat heille uusiin olosuhteisiin ja asioihin. Kertaakaan ei kuulunut minkäänlaista kiukuttelua, vaikka välillä näki että nyt ollaan siellä kuuluisalla mukavuusalueen ulkopuolella. Ja olihan se kieltämättä hienoa kun saattoi antaa maailmanmestarille neuvoja. Jos ei muussa, niin ainakin sormien ja varpaiden sulattamisessa.

2 thoughts on “PITÄÄKÖ NE AMPUTOIDA? – JÄÄTYNEIDEN VARPAIDEN ANATOMIA

  1. Hienoa, että on noin ammattitaitoista apua annettavana ulkomaan ajajille. Kun he kerran näkevät vaivan tulla treenamaan ja tutustumaan olosuhteisiin, on hyvä, että on myös oikeat oppaat matkassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *