Mitä kuuluu?

Otsikon kysymyksen olen kuullut ilahduttavan monta kertaa viime viikkojen aikana ja iloista on myös ollut vastata että hyvää kuuluu! Kysymyksen taustalla on pääsääntöisesti ollut halu tietää mitä työelämääni kuuluu ja mitä tapahtui kun päätin luopua edellisestä tehtävästäni. Tiivistetysti voidaan todeta, että joku etappi tuli valmiiksi ja oli aika tehdä muutoksia. Tein suhteellisen pitkän (13 vuotta) uran saman konsernin palveluksessa ja olin onnekas saadessani tehdä tuona aikana lähes kymmentä eri tehtävää. Päätökseeni luopua viimeisimmästä positiostani ei sinällään liity mitään dramaattista, koin vain vahvasti että nyt on aika mennä eteenpäin.

Tavoitteenani on ottaa hetken aikaa rauhallisesti ja miettiä mitä isona haluan tehdä. Olen nyt pari kuukautta ihmetellyt maailman menoa ”vaihtopenkiltä” ja täytyy sanoa että täältä aukeaa aivan uudenlainen näkymä business-elämän haasteisiin. Olen ehtinyt tavata monia ihmisiä ja käydä todella hyviä keskusteluja, kiitos näistä! Aion täyttää kalenteriani tapaamisilla myös jatkossakin.

Pienen etäisyyden päästä olen myös saanut aivan uuden kuvakulman viimeisimpään toimialaani eli autojen maahantuontiin ja vähittäiskauppaan Suomessa. Hyvänä esimerkkinä toimii parhaillaan käynnissä oleva keskustelu liikenneverkosta ja autoverosta. Jos seuraisin ja kommentoisin asiaa autoalan sisältä, olisi näkökulmani kovin erilainen kuin nyt kun suhteellisen puolueettomasti voin tarkkailla asiaa. Sen olen heti huomannut, että mukaan mahtuu niin poliittista valtapeliä, liike-elämän haasteita kuin ajoittain asenteellistakin viestintää. Vielä kun asiaa maustetaan meille suomalaiselle hiukan tyypillisellä perusnegatiivisella suhtautumisella uusia asioita kohtaan, niin soppa on valmis. Tähän asiaan palaankin jo seuraavassa kirjoituksessani.

Uusi elämänvaihe on siis käynnistynyt, mutta mitä seuraavaksi? Ainakin olen päättänyt alkaa kirjoittaa blogia. Olkoon se minulle henkireikä käsitellä asioita ”vaihtopenkillä”, mutta jos kirjoituksistani joku samalla saa uutta näkökulmaa arkeensa niin mahtavaa! En halua tarkkaan rajata mitä kirjoitukseni tulevat sisältämään, mutta varmasti ainakin kannanottoja liike-elämän ilmiöihin sekä snapshotteja keski-ikäistymistä vastaan taistelevan kaverin arjesta.

Talvisin terveisin,

Pölläsen Sami

 

 

10 thoughts on “Mitä kuuluu?

 1. Hyvä Sami! Odotan mielenkiinnolla blogejasi. Tsemppiä jatkoon! Berner tosiaankin järjesti autokaupalle tämän vuoden pommin. En olisi odottanut tällaista lopetusta hebkilökohtaiselle autokauppiasuralleni, jonka on määrä loppua ensi vuonna. Mielenkkiinnolla odotan tämän vuoden loppua ja sitä, mitä maahantuojat ovat tehneet asian eteen ettei tule ihan floppivuotta.

  1. Kiitos Heikki kommenteistasi! Autoveron osaltahan tilanne onneksi alkoi rauhoittumaan, vaikka varmasti vielä menee hetki ennen kuin pöly laskeutuu. Tsemppiä myyntiin!

   t. Sami

 2. Hyvä Sami!
  Vähän aikaa olin pettynyt tapahtumiin, mutta kuten itsekin toteat otettua vähän etäisyyttä näkökannat muuttuvat ja pystyy kokemaan asiota laajemmin ja avoimemmin. Siitä on sinunkn hyvä jatkaa ja tämä blogin avaus muutta käsitykseni sinusta ja uskon kuulevani sinusta vielä laajemmissa piireissä. Onnea ja menestystä jatkossakin!

 3. Sivusta seuraaja antaa ihan uuden näkökulman. Jos palaa pelikentälle niin un myös tuore näkökulma kentän ulkopuolelta.

  1. Moi!

   Juuri näin se menee! Ja kyllä tässä vielä pelikentälle palataan, kunhan näkökulmaa on laajennettu riittävästi 🙂

 4. Moi!

  Tuossa postauksen jälkeen kun rastitat “Ilmoita sähköpostilla uusista postauksista” niin pitäisi tulla viesti.

  t. Sami

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *